Mezoterapi
_edited.jpg)

Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, kelime anlamı olarak orta deri tedavisi demektir. Cilt yenileme, bölgesel zayıflama ya da leke gibi deri rahatsızlıklarının tedavisi için kullanılan, estetik amaçlı, tıbbi bir işlemdir. Tedavinin temel prensibi, müdahale edilmek istenen soruna yönelik bir formülün tedavi edilecek bölgeye 4-6 mm uzunluğunda çok ince iğnelerle enjekte edilmesidir. Mezoterapi işlemi, kısa ve öncesinde cilde sürülen anestezik krem sayesinde konforlu bir tedavidir. Endikasyona göre tasarlanan bir formül sadece 10-15 dakikada deri altına enjekte edilir. İşlemin etkinliğinin en önemli göstergelerinden beri tüm dünyada her sene milyonlarca kişiye mezoterapi uygulaması yapılmasıdır. Sadece Fransa’ da ortalama 15.000 doktor, günde 60.000’den fazla hastayı mezoterapi ile tedavi ediyor.Mezoterapi işlemi, derinin altına etki ederek gerekli noktaların uyarılmasını sağlar. Kolajen ve elastin gibi yapıların uyarılması sonucunda etkili sonuçlara ulaşmak mümkündür.
Mezoterapi uygulaması sadece işlemin yapıldığı alana etki ettiği için tedavinin sonuçları da bölgesel olarak elde edilir. Mezoterapi uygulanan bölgelerde kan dolaşımı, bağışıklık yanıtı ve lenfomatik dolaşım kontrol altına alınır. Böylece cilt yapısı çok daha sağlıklı bir görünüm elde eder. Mezoterapinin cerrahi bir işlem olmaması ve cilt sağlığı için etkili sonuçlar sunması tedavi yöntemine duyulan ilginin her geçen gün artmasını sağlar.
Mezoterapinin Uygulandığı Alanlar
YÜZ MEZOTERAPİSİ
Yüz mezoterapisi (mezolift) nedir?
Yüz mezoterapisinde ilaçlar küçük miktarlarda karıştırılarak cildin içine ve altına direk olarak verilir. Mezoterapi ile böylece cilt etkili maddelerden kısa sürede faydalanabilir. Ayrıca ilaçlar çok az miktarda verildiği için kullanılan maddelerin yan etki olasılığı azalır. Yüz mezoterapisi (mezolift) cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir.
Yüz mezoterapisi (mezolift) nasıl etkili olur?
Yüz mezoterapisi (mezolift) yönteminde cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler cilt altına minik iğnelerle uygulanır. Bu faydalı maddelerin direk cilde verilmesi ve cildin uyarılması cildin kollajen ve elastin üretimini arttırır, ciltte nemlenme artar ve cilt yenilenir.
Mezoterapinin (mezolift) yüz bölgesinde kullanılma nedenleri nelerdir?
Donuk ve parlaklığını yitirmiş cilde sahip olanlar
Ciltte elastikiyet kaybı ve sarkma tedavisi
Cildin yaşlanmasını engellemek
Yüzün yorgun görünümünü gidermek
Sigara içenlerde cilt hasarını engellemek ve tedavi etmek
Yaz öncesi güneş ışınlarının zararlarına karşı önlem almak
Güneşten zarar görmüş ciltleri düzeltmek
Diğer leke tedavileriyle birlikte lekeleri hafifletmek veya gidermek
Diğer yöntemlerle birlikte sivilce izi, diğer yara ve yanık iz tedavisi
Diğer yöntemlerle birlikte cilt çatlak tedavisi Yüz mezoterapisi (mezolift) nasıl uygulanır?
Yüz mezoterapisinde (mezolift) uygulama öncesi cilt temizlenir ve dezenfekte edilir. İşlemden yarım saat önce anestezik krem sürülebilir. Yüz mezoterapisinde (mezolift) hazırlanan karışım çok küçük ve ince iğnelerle cilt içine veya üstüne verilir.
Yüz mezoterapisi (mezolift) sonrası cilt nasıl gözükür?
Yüz mezoterapisi (mezolift) sonrası cilt daha taze ve dinlenmiş görünür. Cildin elastikiyeti artar ve cilt sarkması azalır. Kırışıklıklar hafifler. Cilt aydınlık bir görünüme kavuşur.
Yüz mezoterapisi (mezolift) ne sıklıkta uygulanır?
Yüz mezoterapisi (mezolift) başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Yüz mezoterapisi (mezolift) sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.
Yüz mezoterapisi (mezolift) başlıca kullanılan maddeler nelerdir?
Hyaluronik asit, DMAE (dimethylaminoethanol), Lidocaine, Magnezyum, Selenyum, Silica, Vitamin A, Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, VitaminC, Çinko, Amino asitler, Nükleik asitler, Alfa lipoik asit, Glutatyon
BÖLGESEL İNCELME
Diyet ve egzersizle birlikte uygulandığında son derece başarılı sonuçlar veren mezoterapi, medikal estetik dünyasının en kıdemli tedavilerinden biri olma özelliğine sahip. 1952 yılından beri uygulanan işlem, cilt yaşlanmasından saç dökülmesine, selülit probleminden bölgesel fazlalıklara kadar pek çok farklı alanda kullanılıyor. Yaklaşık 70 senedir popüleritesini korumasının sırrı ise cilt altına enjekte edilen formülde. Bilim dünyası yağ parçalamaya, cildin sıkılığını artırmaya yönelik yeni maddeler, yeni moleküller keşfediyor. Bu keşifler de mezoterapide kullanılan formüllerin gelişmesi, etkinliklerinin yıldan yıla artması anlamına geliyor.
SAÇ DÖKÜLMESİ
Saçlarının hızlı bir biçimde seyreldiğini fark eden erkek ve kadınlar bu
yöntemle saçlarını besleyerek daha sağlıklı saçlara sahip olabilirler.
Saç mezoterapisi yönteminde oldukça ince uçlu iğneler kullanılarak saç
derisine orta bölümden minimal dozajlarda mikroenjeksiyon yapılır.
Mikroenjeksiyon sayesinde cildin fonksiyonel tabakası olan dermis tabakası
uyarılarak saç kökünün gerek duyduğu mineraller, oligelement, vitaminler ve
düzenleyiciler dokuya verilir. İşlem lokal olarak uygulanır ve bu uygulama
herhangi bir cinsiyet veya yaş ayrımı olmaksızın herkese yapılabilir.
Saç Mezoterapisi Yönteminin Avantajları Nelerdir?
Saç mezoterapisi yöntemi lokal olarak uygulanmakta ve yüksek kalitede sonuç vermektedir. Sadece istenilen bölgeler seçilerek farklı bölgelere uygulanabilir. Dökülen bölgenin uyarılırken diğer saç kökleri de bu uygulamadan olumlu olarak etkilenir. Bir diğer avantajı da az seansta uygulamanın tamamlanmasıdır. Çoğu uygulamada kişiler daha ilk anlarda saçlarındaki olumlu gelişmeyi fark ederler. Maliyeti düşük olan saç mezoterapisinde uygulanan ilaçlar hekimler tarafından uygulanır.
Saç Mezoterapisi Saç Çıkarıyor mu?
Evet, uygulama yapılan her erkek ve kadında saç dökülmesinin durduğu gözlemlenir ve tedavi işe yarar. Bu uygulama sayesinde saç kökleri uyarılıp saç köklerinin ihtiyacı olan mineral ve vitaminler verildiğinden saçların tekrardan sağlıklı haline dönmesine zemin hazırlanmış olur.Mezoterapi, erkek ve kadınlarda saç büyütme sağlayan bir kellik tedavi seçeneği olduğu gibi aynı zamanda bu yöntemle erkek tipi kellik eciktirilebilir. Saç mezoterapisi, dökülme sorunu yaşayanlara ve saç ekimi öncesi tedavi arayışında olanlara alternatif bir tedavi yöntemi sunmaktadır. Erkek tipi kellik genel nüfusun büyük bir çoğunluğu için ciddi bir sorundur. Kelliğin ortak belirtileri arasında saç kıran, yamalı saç dökülmeleri ve saç incelmesi gibi emareler yer almaktadır
Saç Mezoterapisi Tedavisi Öncesi ve Sonrası
Bazı çalışmalara göre doğal olarak meydana gelen dihidrotestosteron hormonun saç kaybına neden olan faktörlerden biri olduğunu göstermiştir. Saç dökülmesi için mezoterapi tedavisinde kullanılan teknikler mezoterapi metotları ile yapılır. Hem erkek hem de kadınlarda yeniden saç büyüme ile ilgili olumlu sonuçlar göstermiştir. Kullanılan özel bir kokteyl sayesinde kafa derisi içinde kan dolaşımını artırılır ve vitamin desteği verilir. Sağlanan daha iyi bir sirkülasyon, saçlarınızı yeniden büyütebilir ve saç teli sayınızı artırabilir.Saç mezoterapisi ile saç köklerinizin daha iyi beslenmesi sağlanır. Saç dökülmesi tedavisinde elle ezoterapi ise enjekte mezoterapinin aksine enjeksiyon tabancası ile yapılmaktadır. Bu yöntem saç dökülmesi tedavisini hem daha hızlı, hem de potansiyel olarak daha az ağrılı hale getirmeye yardımcı olur.
Saç dökülmesi tedavisinde bu mezoterapi uygulaması için beş - altı seans gerekebilir. Mezoterapi, doğru uygulama ve tedavi sonrasında yapılacak düzgün bir bakımla saç nakli ihtiyacını ortadan kaldırabilir veya geciktirebilir.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Mezoterapi işlemi, derinin orta dokusuna, özel olarak hazırlanan karışımın enjeksiyon yoluyla uygulanması şeklinde yapılır. Genel olarak ciltteki problem veya yaralanmaların giderilmesi için uygulanan bu yöntemde son derece ince yapıdaki iğneler kullanılır. Bu yenilikçi tedavi yönteminde uygulanan karışımlar ise farklı mineral, vitamin, amino asit ve bitki özlerinden oluşur.
Mezoterapinin uygulanması sırasında özel bir tabanca kullanılabilir. Mezoterapi tabancası bu işlem için özel olarak geliştirildiğinden pratik bir kullanıma sahiptir. Bununla birlikte iğnesiz mezoterapi uygulaması da mevcuttur. İğne yerine özel bir cihaz kullanılan bu yöntemde elektroporasyon ile solüsyon iletilir.
Mezoterapinin Etkisi Ne Kadar Sürer?
Mezoterapi yönteminin etkisi kişiye, uygulanan karışıma ve vücut bölgesine bağlı olarak farklılık gösterir. Vücudun farklı noktalarına, farklı rahatsızlıkların giderilmesi için uygulanan yöntemle etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Bununla birlikte mezoterapinin sadece uygulandığı bölgeye etki etmesi, herhangi bir yan etkiyle karşılaşılmasını da önler.
Mezoterapi Ne Zaman Etki Eder?
Mezoterapi uygulamalarında elde edilen sonuç kişiye ve problemin boyutuna göre değişiklik gösterir. Hastanın yaşı, cilt yapısı gibi etkenler de süreç üzerinde etkilidir. Ayrıca rahatsızlığın olduğu bölgenin de sonuçlar üzerinde etkisi mevcuttur. Farklı değişkenlere bağlı olsa da mezoterapinin etkileri genel olarak 2 veya 3 seans sonunda görülmeye başlanır.
Sadece problemin olduğu nokta ile ilgilenen tedavi yönteminin etkileri, kısa sürede gözle görülür hale gelir. Terapi seanslarına bağlı olarak değişse de sonuçlar genellikle 1 ay gibi bir süreçte netlik kazanmaya başlar. Bu tedavi yöntemini düzenli bir şekilde tamamlamak oldukça önemlidir.
Mezoterapi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Birçok farklı şekilde, vücudun farklı bölgelerine uygulanabilen mezoterapi işleminden sonra dikkat edilmesi gereken belirli noktalar bulunur. Bu noktalara dikkat edilmesi hem uygulamadan yüksek verim elde etmek hem de daha çabuk bir toparlanma süreci yaşamak için önemlidir. Uygulama sonrası dikkat edilmesi gereken belli başlı maddeler şu şekildedir:
-
Her seans öncesinde kan sulandırıcı ilaç alımından sakınılmalıdır.
-
Uygulama seansından sonra yaklaşık 15 saat boyunca uygulama yapılan bölge suyla temas ettirilmemelidir.
-
Her seans sonrasında 48 saat boyunca zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır.
-
Mezoterapi uygulanan noktalara yaklaşık bir gün süreyle makyaj yapılmamalıdır.
-
Mezoterapi uygulanan bölgede dar kıyafetler tercih edilmemelidir.
